Fret huisdier

Top 10 redenen waarom fretten goede huisdieren zijn

Hoewel fretten niet voor iedereen zijn, kunnen ze geweldige huisdieren zijn voor de juiste eigenaar. Ze zijn aanhankelijk en verbonden met hun eigenaars, een groot deel van de dag stil en er zijn maar weinig huisdieren zo speels als fretten. Ze lijken echter een negatief beeld te hebben verkregen dat grotendeels onverdiend is. Als je een fret overweegt, kom dan meer te weten over hoe fretten goede huisdieren zijn!

Fretten zijn schattig
Met ondeugende ogen en lieve gezichten zijn fretten onmiskenbaar schattig. Ze zijn klein van formaat en kunnen uw gezin een lief langjarig huisdier bezorgen. De meeste fretten leven ongeveer zes tot acht jaar, hoewel sommige fretten van huisdieren tot 12 jaar kunnen leven. Vrouwtjes fretten worden meestal 13 tot 14 centimeter lang en wegen ergens van driekwart pond tot twee en een half pond. Mannelijke fretten zijn vaak iets groter. Ze worden meestal 15 tot 16 centimeter lang en wegen twee tot drie en een halve pond als ze worden gecastreerd. Ze kunnen groter worden (vier of meer pond) als ze niet worden gecastreerd.

Fretten zijn speels en nieuwsgierig
Ze zullen je eindeloos vermaken met hun capriolen en spelen graag met fretspeelgoed. Kijken hoe fretten spelen voor de pure vreugde ervan zal gegarandeerd je humeur verbeteren. Het bezitten van huisdieren heeft bewezen gezondheidsvoordelen voor de eigenaar vanwege de vreugde en genegenheid die ze brengen.

Fretten zijn sociaal, vriendelijk en aanhankelijk
Het wordt vaak aanbevolen (hoewel niet essentieel) om meer dan één huisdierfret te hebben. Het hebben van twee of meer fretten verhoogt de plezierfactor voor de eigenaar en de fretten, omdat ze op elkaar inwerken en samen spelen, soms met wilde overgave. Ondanks dat ze andere fretten hebben om mee te socialiseren, zullen ze toch hunkeren naar aandacht van hun eigenaren.

Fretten zijn intelligent
Sommige eigenaren zijn verbaasd over hoe bedreven fretten worden in het oplossen van problemen. Fretten zijn zeer vastberaden en zullen iets uitzoeken met verrassende volharding. Ze houden van uitdagende puzzels en games en het wordt aanbevolen om ze te voorzien van puzzelgebaseerd speelgoed of games.

Fretten zijn stil
Hoewel ze meestal vocaliseren, zijn fretten meestal erg stil. Het meeste geluid dat ze maken is als ze erg bang of gewond zijn. Ze slapen ook een groot deel van de dag weg.

Fretten zijn klein
Fretten hebben geen enorme kooi nodig, maar hoe groter hoe beter. Ideale fretkooien zijn lang met meerdere niveaus, zodat ze nog steeds niet te veel ruimte innemen. Ze moeten wel elke dag tijd uit hun kooi spenderen om te spelen en te sporten.

Fretten zijn gemakkelijk te voeren
Dit geldt vooral nu een verscheidenheid aan fretvoedsel van goede kwaliteit op grotere schaal beschikbaar is geworden. Pre-made fretvoer is verkrijgbaar in de meeste dierenwinkels of online retailers. Hoewel je ze een verscheidenheid aan voedingsmiddelen kunt aanbieden, is het handig om een ​​diervoeder van hoge kwaliteit te gebruiken als basis voor een goede voeding.

Fretten kunnen worden getraind
Fretten kunnen worden getraind om in een doos te gaan, hoewel niet in dezelfde mate als katten en er zullen zeker een paar ongelukken gebeuren. De meeste fretten kunnen redelijk betrouwbaar worden getraind om een ​​kattenbak in en uit hun kooien te gebruiken. Dit is een groot voordeel als je ze een paar uur per dag traint!

Fretten zijn gemakkelijk te oefenen
Ze kunnen alle oefeningen krijgen die ze nodig hebben om in je (fretbestendige) huis te scheuren! Met een harnas ter grootte van een fret en een beetje training kun je ze meenemen voor een wandeling. Weinig dingen zullen een gesprek met vreemden sneller beginnen dan met je fret in het park wandelen!

Fret heeft verschillende persoonlijkheden
Elke fret is uniek en heeft zijn eigen persoonlijkheid. Sommige zijn onafhankelijk en sommige zijn erg knuffelig, maar elk is een individu! Als u overweegt een huisdierfret te hebben, kan het nuttig zijn om eerst enkele huisdierenfretten te ontmoeten. Je zult zien hoe hun persoonlijkheden zullen variëren en je een goed idee geven van wat het betekent om een ​​fret eigenaar te zijn.