Fret kopen

Als het gaat om huisdieren, is een fret waarschijnlijk niet het eerste dier dat te binnen schiet. Hoewel veel minder populair dan katten, honden en vogels, prijzen fretbezitters de sociale en nieuwsgierige aard van het dier, evenals zijn netheid en onderhoudsgemak. Als je overweegt om lid te worden van de kleine maar enthousiaste factie van fret-eigenaren, zorg er dan voor dat je eerst onderzoek doet. Lees het en ontdek of jij en je huis geschikt zijn voor een fret.

Controleer wettelijke vereisten en nationale voorschriften. In sommige landen is het bezitten van een fret als huisdier illegaal. In Nederland is het over het algemeen geen probleem.

Breng wat tijd door met fretten.

Om er zeker van te zijn dat u compatibel bent met dit type huisdier, neemt u de tijd om met hen te socialiseren voordat u een aankoop doet. Kom langs in een dierenwinkel die ze verkoopt, of neem contact op met bekende freteigenaren of fokkers en vraag of ze je toestaan ​​langs te komen voor bezoek.
Zorg ervoor dat je de geur kunt verdragen. Fretten behoren tot de familie Mustelidae, wat betekent dat ze een geur afscheiden wanneer ze worden geplaatst in wat de fret een gevaarlijke situatie acht. De meeste mensen zijn het erover eens dat de fret een unieke geur heeft, zelfs als het niet gealarmeerd is, dus je moet je reukvermogen controleren voordat je een fret pleegt.

Denk na over hoe goed je reageert op hun speelsheid en energieniveau. Als je de drukke capriolen van de fret overweldigend vindt als je gewoon langskomen voor een bezoek, is de kans groot dat je ze als een permanent huisdier overweldigend vindt.

Overweeg om fretten in paren te kopen.

Omdat fretten sociale dieren zijn, creëren ze speciale banden met andere leden van hun soort en hebben ze graag een vaste speelkameraad.
Sommige dierenwinkels hanteren een korting voor het kopen van fretten in paren. U kunt bijvoorbeeld 75,00 betalen voor een enkele fret, terwijl u voor 125,00 euro een gebonden paar kunt kopen

Inventariseer uw financiën.

Zorg ervoor dat je het je kunt veroorloven om een ​​fret te kopen, door fokker en provisiekosten vooraf te onderzoeken.
In de dierenwinkel kost een fret over het algemeen ongeveer $ 100,00. Bovendien kunnen alle benodigdheden voor het huisvesten van een fret tussen 150,00 en 300,00 lopen

Inventariseer uw financiën.

Zorg ervoor dat je het je kunt veroorloven om een ​​fret te kopen, door fokker en provisiekosten vooraf te onderzoeken.
In de dierenwinkel kost een fret over het algemeen ongeveer $ 100,00. Bovendien kunnen alle benodigdheden voor het huisvesten van een fret tussen 150,00 en 300,00 lopen

Zorg ervoor dat u het zich kunt veroorloven om mogelijke gezondheidsproblemen aan te pakken.

Fretten vereisen jaarlijkse examens en vaccins, dus wees voorbereid op deze jaarlijkse kosten voor gezondheidszorg, naast eventuele gezondheidsproblemen die zich tussen de jaarlijkse bezoeken kunnen voordoen. Deze kosten komen bovenop het kopen van uw fret, het opzetten van hun leefgebied en het verzorgen van uw fret.
Net als honden hebben fretten jaarlijks hondenziektes en rabiësvaccins nodig. Verwacht tussen deze 150,00 en 200,00.
U moet uw fret castreren of castreren nadat u het hebt gekocht, en deze procedure kost meestal tussen 100,00 en 250,00.
Een spaarrekening voor dieren wordt sterk aanbevolen voor het geval uw fret ooit een spoedoperatie nodig heeft of een ernstige aandoening zoals kanker oploopt. Als u maandelijks een bijdrage levert aan een account dat speciaal voor uw huisdier is ingesteld, wordt de last om grote bedragen te betalen wanneer een gezondheidsprobleem of vaccinaties vereist zijn, beslist verlicht.

Controleer of uw stad een dierenartskliniek heeft die gespecialiseerd is in diensten voor fretten.

Terwijl de gebruikelijke praktijk werd gebruikt om te dicteren dat een fret in medische termen vergelijkbaar met een kat moet worden behandeld, heeft modern veterinair onderzoek aangetoond dat fretten uniek zijn en als zodanig moeten worden behandeld.
Als er geen exotische dierenartsen in jouw omgeving zijn, neem dan contact op met de lokale dierenarts en kijk hoeveel ervaring ze hebben met fretten.