Selecteer een pagina

Fretten kopen

 

 

Een fret kopen

Je hebt besloten, dat een fret voor jou het juiste huisdier is. Dan kun je er een aanschaffen, maar waar? Natuurlijk wil je een gezonde fret kopen, die al een beetje opgevoed en zindelijk gemaakt is. Het is daarom belangrijk, dat je een goede frettenopvang of fokker kiest.

Frettenopvang

Veel fretten komen buiten hun schuld om in een opvang terecht, omdat hun baasjes ze hebben aangeschaft zonder te beseffen wat ze in huis haalden of niet meer voor ze konden zorgen. Je vindt fretten van alle leeftijden in een opvang. Het pup lijkt misschien erg leuk, maar als beginner kunnen je beter voor een volwassen fret gaan. 

Het voordeel van een opvang is ook, dat ze je vaak veel kunnen vertellen over het karakter van de fretten en een fret voor je uit kunnen zoeken, die goed bij jouw situatie past. Zeker als je je eerste fret wilt aanschaffen, kan dit erg handig zijn. Omdat de meeste fretten in de opvang al wat ouder zijn en al in een huis hebben gewoond, zijn ze al (deels) opgevoed en zindelijk. Daarnaast kun je, als je je fret eenmaal in huis hebt, contact opnemen met de opvang als je vragen hebt. Bij de opvang werken echte frettenliefhebbers en zij helpen je graag zo goed mogelijk voor je fret te zorgen.

dier

Fokker

Fokkers van fretten worden ook wel fretteries genoemd. Iedereen mag zich echter frettenfokker noemen en het is daarom erg belangrijk om een goede fokker te kiezen. Een goede fokker herken je door de juiste vragen te stellen. Een fokker, die fretten verkoopt, die jonger zijn dan 8 weken, is geen goede fokker. Vraag en bekijk verder, hoe de fretten bij de fokker gehouden worden. Hebben ze genoeg ruimte, zijn de hokken schoon, zien de fretten er gezond en actief uit? Een goede fokker is graag bereid om jouw vragen over het houden van fretten te beantwoorden. Zij willen namelijk, dat hun frettenpups op een goede plek terecht komen. Ga op je gevoel af. Heb je geen goed gevoel bij de fokker, schaf daar dan geen fret aan en zoek verder.

Fokker

Marktplaats of dierenwinkel

Hoewel ook goede fokkers adverteren op marktplaats, moet je erg voorzichtig zijn met het aanschaffen van dieren via marktplaats. Vaak zijn de fretten op marktplaats te jong. Google de aanbieder en kijk of hij nog andere vergelijkbare advertenties heeft. Zo voorkom je, dat je een fret aanschaft bij een aanbieder, die bekend staat om problemen. Fretten in dierenwinkels komen vaak bij broodfokkers vandaan. Omdat het dier al in de winkel is, kun je de omstandigheden, waarin de fret is opgegroeid niet controleren

dieren