Selecteer een pagina

Een tuin onderhouden en gezellig maken is superleuk, maar vraagt soms ook veel tijd en geld.   

Daarom hebben we zo veel mogelijk tips verzameld waarmee je je tuin gezelliger, mooier en praktischer kan maken voor een klein bedrag. Bekijk hieronder onze tips. 

  1. Plaats vogelhuisjes in de tuin 

Vogelhuisjes zijn ideaal voor je tuin. Ze zien er leuk uit en creëren wat extra charme. Daarnaast zorgen ze er natuurlijk voor dat er meer vogels in en rond de tuin komen. Dat is leuk om naar te kijken én om naar te luisteren. Als je naast de vogelhuisjes nog een voedertafel neerzet zul je nog meer vogels in je tuin aantrekken. 

  1. Vuurtje stoken in de tuin 

Een plek in de tuin waar je de ruimte hebt om een vuurtje te stoken met bijvoorbeeld een vuurkorf zorgt niet alleen voor heel veel extra sfeer. Je kunt namelijk ook langer ‘s avonds in de tuin zitten en genieten van de warmte en de dansende vlammen. 

  1. Neem kippen in je tuin 

Kippen kunnen een super leuke toevoeging zijn aan je tuin, extra gezelschap én elke ochtend een lekker vers eitje. Een kippenhok hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Je kunt je eigen kippenhok maken met kippengaas en hout. 

  1. Knusse tuinverlichting 

Je hebt tegenwoordig steeds meer betaalbare tuinverlichting waar je geen stroomkabel voor nodig hebt. Veel lampen werken op zonlicht of batterijen, hierdoor heb je alle vrijheid en kun je de verlichting waar je wilt ophangen. Tuinverlichting kan erg sfeer verhogend zijn in de avond. 

  1. Vernieuw de kussens van het tuinmeubilair 

Als je jezelf erop betrapt dat je een beetje uitgekeken raakt op je tuin is het de ideale oplossing om de kussens van je tuinmeubilair te vervangen of om een paar extra kussens te kopen. Met een paar hippe nieuwe kussens voor je tuinstoelen krijgt je tuin weer een frisse look. 

  1. Verbouw je eigen groente met een moestuin 

Een moestuin kan wonderen doen voor je tuin. Kies een apart plekje waar je je moestuin wil plaatsen en zet hier bijvoorbeeld weidepalen omheen. De moestuin vraagt enige aandacht maar het is super leuk om te onderhouden en werpt uiteindelijk zeker zijn vruchten (groenten) af.