Selecteer een pagina

Een kat krabt, dat is een van de behoeftes van een kat. Je moet een kat daar dus zeker de mogelijkheid voor geven. Geef je je kat geen krabmeubel dan is de kans groot dat hij of zij de bank, de kast of een ander meubelstuk als krabmeubel gaat gebruiken. Daar zit je vast en zeker niet op te wachten!

Van nature heeft een kat de behoefte om de nageltjes te krabben. Daarnaast hebben (vaak jonge) katten ook speelbehoefte en willen ze natuurlijk graag een plekje om lekker te kunnen rusten. Een krabpaal biedt alles tegelijk, als je tenminste voor een model gaat die dit biedt. Een gemiddelde krabpaal biedt plek om te krabben, plek om te slapen én speelmogelijkheden zoals een balletje of trappetjes. Je kunt ook een krabmeubel kiezen met alleen krab- en slaapmogelijkheden of juist een krabpaal met veel speelopties. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe jouw kat is en wat jij denkt dat je kat nodig heeft. De kattenpalen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Heb je een kleine woning dan kun je het best voor een compact model gaan, heb je juist veel ruimte dan kun je een groot model neerzetten of misschien wel twee!

Een kattenmeubel is vaak in verschillende kleuren verkrijgbaar, zo kun je ook nog een kleur kiezen die bij jouw interieur past. Een kattenmeubel wordt namelijk vaak in de woonkamer gezet, omdat daar ook de meeste ruimte is. In dat geval kijk je er dus vaak naar en is het prettig om een model te kiezen die je mooi vindt. Tegenwoordig zijn er hele leuke interieurproof kattenpalen verkrijgbaar, bijvoorbeeld in de vorm van een boomstam of een kattenmeubel wat niet eens lijkt op een kattenmeubel, maar wat het wel is!

Formaat van de krabpaal

Bij de aanschaf van een krabpaal is het belangrijk  te kiezen voor het juiste formaat. Hoewel je natuurlijk rekening moet houden met de grootte van je woning, is een klein krabpaaltje niet geschikt voor een grote zware maine coon bijvoorbeeld. Een mega krabpaal is daarentegen misschien weer wat te veel voor een jonge kleine kitten. Houd daar dus ook rekening mee!