Selecteer een pagina

Het ontwormen van je hond is absoluut iets dat je zult moeten doen en is enorm belangrijk. Wanneer je vergeet je hond te ontwormen kan dit als gevolg hebben dat je hond ziek wordt en dat wil je natuurlijk niet. Het ontwormen van je hond is dus iets dat normaal is. Echter vragen veel mensen zich af wanneer ze dit precies moeten doen. Mocht jij jezelf ook deze vraag stellen, dan is het goed dat je bij dit artikel bent uitgekomen. In dit artikel gaan wij jou namelijk vertellen wanneer je dit moet doen en hoe vaak je dit moet doen. Onderstaand geven we je allemaal handige informatie. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met je dierenarts.

Wanneer moet je je hond ontwormen?

Het ontwormen van je hond doe je ten eerste als je hond nog een puppy is, dit zal je moeten doen op de leeftijd van 2, 4, 6, 8 weken en vervolgens op de leeftijd van 3, 4, 5, 6, 9 en 12 maanden. Heb je een volwassen hond, dan zal je dit eens in de drie maanden moeten doen, dit komt neer op zo’n 4 keer per jaar. Doe je dit niet, dan kan je hond ernstig ziek worden. Wil je de kans op wormen zo klein mogelijk houden? Dan is het aan te raden om Milbactor hond aan te schaffen, hier kan je je hond namelijk mee ontwormen. Milbactor hond staat al erg lang bekend als een zeer goed merk als het gaat om het ontwormen van een hond. Niet voor niets kopen veel mensen dit product, zo vind je op het internet meerdere positieve reviews die dit bevestigen.

Zorg goed voor je hond

Wanneer je een huisdier hebt, dan is het belangrijk dat je er goed voor zorgt. Ontwormen is hier natuurlijk een onderdeel van, echter zijn er nog veel meer dingen belangrijk op het moment dat je een hond hebt, denk hierbij aan het geven van de juiste voeding, een goede vachtverzorging, maar vooral het geven van liefde aan je hond is belangrijk, hier wordt je hond immers gelukkig van.