Selecteer een pagina

Als eigenaar van uw huisdier heeft u natuurlijk te allen tijde het beste met uw huisdier voor. Dit uit zich in het regelmatig voeren en verzorgen van uw huisdier, maar hier valt ook zeker het in de gaten houden van de gezondheid onder. Het is een van de taken van een huisdiereigenaar om het huisdier regelmatig te inspecteren op teken maar ook de kenmerken van enkele veel voorkomende ziekten te herkennen. Huisdieren uiten relatief snel dat ze ergens last van hebben. Als u als huisdiereigenaar de kenmerken weet te herkennen kunt u vaak al vroeg bij een ziekte zijn bij uw huisdieren. De snelheid van handelen is hierin essentieel, hoe eerder u erbij bent, hoe groter de kans dat uw huisdier volledig herstelt!

Is er iets loos met mijn hond?

U kunt het vaak vrij snel merken aan uw hond als er iets loos is. Honden laten vrij duidelijk merken als er lichamelijk iets niet in orde is. Zo ziet u bijvoorbeeld dat uw hond last heeft van oorsmeer, oormijt of een oorontsteking als het beestje regelmatig met zijn hoofd scheef loopt. Ook een ziekte als een blaasontsteking bij honden is goed te herkennen. Uw hond zal vaker moeten plassen dan normaal en hierbij ook veel meer moeite hebben. Ook kan het voorkomen dat uw volledig zindelijke hond ineens binnen begint te plassen. Als uw hond last heeft van een van deze symptomen is het 100% aan te raden om een dierenarts te bezoeken!

Is er iets loos met mijn kat?

Ook voor katten geldt dat je vrij snel kan merken dat ze ergens last van hebben. Als uw kat bijvoorbeeld last heeft van een oorontsteking zal het beestje dit uiten door steeds met de oren naar beneden te lopen of ongewoon veel aan de oren te krabben. Wat betreft blaasontsteking bij katten geldt hetzelfde als bij honden. Als uw kat veel vaker dan normaal plast en misschien wel op irreguliere plekken begint te plassen is de kans groot dat uw kat een blaasontsteking heeft. Bel zo snel mogelijk een dierenarts om hierover het definitieve oordeel te kunnen vellen!